Pages

Saturday, February 21, 2009

.::Masjid Baru di UiTM Kota Samarahan, Sarawak::.




Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum..

1stly maaf kpd shbt di seberang laut sana y tertunggu2 new entri dr kamek, especially Alumni2 UiTM Sarawak n Ex- pemimpin JAWATANKUASA PERWAKILAN SURAU[JPS]..hehe

Alhamdulillah semalam [jumaat,200209] adalah antara hari2 y bersejarah buat warga UiTM Kota Samarahan, Sarawak iaitu Majlis Perasmian Masjid baru di sini..

Setelah 10 tahun usaha2 ustaz2ah n pemimpin2 ISLAM terdahulu n sekarang, akhirnya terbina juga Masjid ini..semoga pahala berterusan yang bercurah2 kepada pejuang2 ini..

Actually kamek orang dah solat di masjid itu secara officialnya dr hari selasa lg..
Tp perasmiannya hari jumaatnya skali teros solat jumaat yang dihandle sendiri oleh imam besar negeri Sarawak..xsangka pulak imam besar nk dtg [baru bajet nak bace khutbah semalam]..

Perasmian dilakukan oleh Ketua menteri Sarawak sendiri..YAB Dato’ Tuan Guru Hj Taib Mahmud.

Turut hadir, Imam Besar Negeri Sarawak [xigt nama], Ayahanda vice chancelor Dato’ Seri Ibrahim AbuShah, Ketua Pengarah CiTU Ust Rahimi n bakal pengganti ketua menteri Sarawak YAB Tan Sri Paduka Baginda Dato’ Ibrahim Bin Muhammad Juffri..

Yang wajib hadir, Pengarah Kampus UiTM Kota Samarahan Tan Sri Jamil hj Hamali

Hehe..Alhamdulillah juga kelihatan ramai muka2 baru datang ke masjid time solat2 fardhu sejak ada masjid baru ni..mungkin juga mereka mula termotivasi n terdorong semangat mereka dgn masjid ini...moganya berkekalan n lillahi ta’ala...ameen..


[[[Gambar2 nnt2 la upload..tak larat bergembeling tenaga dgn connection wireless y putus2 ni..InsyaALLAH
akn di updet entry ini..sabar yaa~]]]

oleh kerana asik kne komplen..terpaksa posting gambo awal2 sket..




































9 comments:

Red,Gold n Green said...

boleh tak kalau tajuk entry was masjid, letak ler pic masjid..yang letak pic hang tu watpe...x ensem lansung

IMJ_sensei said...

huh..
syu ni tak agak2 la nak komen..
jatuh market..hehe

SoFie NuR said...

hahaha...that DATO' part sangat la hampeh...with the main pic on top,OMG..memang takleh blah...hehehhehe...

bagus la usaha diorg membina masjid tu...nanti letak pics masjid byk2 tau...PICS MASJID JE TAU...;p

albert said...

bila imj nak baca khutbah kat masjid baru?

IMJ_sensei said...

hehe sofie..
perihal DATO'2 tu..
juz wait n see..

pasal PICS tu..xJANJI la nak taruk gambar masjid je..sbb bakal ketua menteri Sarawak pon ade time majlis perasmian tu..
nnt dh ade gambar, I tros letak..
InsyaALLAH~

IMJ_sensei said...

tu la pasal albert..
kekadang rase xkonfiden pon ade nnt..
koz mimbar masjid ni cam agak tinggi..
takut nervous + gayat = anorexia NERVOSa..terkelu seribu bahasa lak nnt..hehe

insyaALLAH slow2

nadeeya said...

wececey...awal2 gambor imj??masjid nye mano?hehe..pape pn..uitm di hatiku.. :)

nizaati said...

Just came back from srwk...tp xdan g masjid wlp dah berniat nak g. Hurm..kak nad..insyaAllah next sem..lau NIZA dtg..kite g k... ;-)
p/s: dirku kenal x tuan py blog ni? Mcm x...papepun..salam ziarah dr kak niza

炒米粉Ken said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社