Pages

Sunday, December 16, 2007

kembali memblog?

Assalamualaikum..


sekian lama telahku kuburkan undergroundscientist nih..
pernah juga dulu terasa spt sangat2 teringin utk apdet ala2 refreshingkn blog nih..
tp hanya keinginan tnpa usaha ternyata tidak membuahkan hasil y nyata..
hingga kini..
sebenarnya bkn usaha itu y tidak dilakukan,cumanya bila dah mngadap komputer tu mulalah terpikir nk buat mcm2..
nk wat itu lah, ini lah..
biasalah..sifat manusia..sntiasa inginkn kesempurnaan ala2 kegempakan..
last2 tak tau nk wat ape n last2 gak satu ape pn xjd..
kini ku sedari kesempurnaan itu hanyalah utk "pencipta manusia" sahaja..

kekadang juga aku dah planning nak tulis itu ini..semuanya tersemat baik dlm memori kepala aku..
tp bile nk di uploadkn idea2 itu kedlm blog nih je,
time tuh la server down, takleh nk login, laptop tade bateri, dll..
juga time tuh ku sedari bhwsanya kita hanya merancang,tp Allah y menentukannya..
ianya juga telah bercanggah dgn iklan celcom "segalanya ditgn anda"

ade gak aku terasa itu sume cm alasan je semata.
bak kata pepatah undergroundscientist.
nk seribu "newton",xnk seribu "pascal"..

kini aku sering ditekan oleh rakan2 bloggerku juga peminat blog y lain..
[basyir,umar,amad,ideen,haidar,izzat,fayyad,mubin, dll]..
*"update lah blog"
*"rindukan sentuhan blog abg itu"
*"nanja aa IB!..aku ingat blog ko dah mati..update and aku promot.."
*"bile nk apdet?"
*"eee.blog dia dh berabok"
*"ib...rajin2la update blog..duk dpn kmp 24jm..xkn xde mase kot.buat 'luar biasa' skit..not like others..heh"
*"dh dok sarawak,lpekn blog plak"
*"rasanya blog tuh dh reput ke kt dlm tanah perkuburan ko tuh?"
*"aja2 faighting!"
*"go go i'll support u from back la!"
*dll..
haiyaa!~..
rase cm supportive ade,cm kne kutuk pn ade..mcm2 ada~..
tp take positve je lakn..

akhir sekali aku terfikir..
"ape motif nk apdet blog?"
"sbb ape kwn2 beriya2 sgt suh aku apdet blog?"
"ade pape kelebihan ke pada blog aku nih?"

jdnya aku akan mencuba utk updet biarpon sedikit..
setelah sekian lama aku fikirkan..
blog ini bole serba sedikit membantu aku dr segi semangat, motivasi, dan mujahadah aku agar diri aku tidak mudah hanyut dgn suasana jahiliyyah di "tmpt" itu..

terngiang2 di benak akal fikiranku..
baik ade walaupun sedikit dr tade langsung..
sikit2 lama2 jd bukit..
sehari selembar benang lama2 jd kain batik..
ular sawa, ular kobra 2-2 tak makan betik..[teksal jek!]

.............................................................................................................
~insyaAllah undergroundscientist akan di "ress" balik..
perlukan sape2 y ade "yggleaf" or "tame" a.k.a holyDruid utk ress blog nih..~~
swt!~
hehe
.............................................................................................................

neway, kamsahamnida 'ala kulli hal kpd keluarga n rakan2 seperjuanganku dll y masih menyokongku..

~Ya muqallibal qulub.. thabbit qulubana 'ala dinik wa 'ala to'atik wa 'ala toriqi da'watik~

3 comments:

Are-T Luv Burke said...

ibek...su dah tukar add ke http://zu5175.blogspot.com

ib said...

ok

barb michelen said...

look this is the "diet" i told you about you should really enter the site :) bye enter the site